Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 4:12

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Σύνοδος για ρασοφόρο που αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με ρασοφόρο που αυτοπροβάλλεται στο διαδίκτυο ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος».

Όπως τονίζει μέσω αυτής ο παραπάνω ρασοφόρος δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός επίσκοπος ή μητροπολίτης και οποιοδήποτε μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Παράλληλα, επισημαίνει πως κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί απο την ελληνική δικαιοσύνη για διάφορα αδικήματα, καλώντας όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν από οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας μαζί του.   

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

Προς ενημέρωση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος Αυτής ανακοινώνει ότι ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», φέροντας μάλιστα και τα  διακριτικά διάσημα του Επισκόπου, δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, συνεπώς, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μάλιστα, την οποία παρέσχε στην Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην Επαρχία του οποίου δραστηριοποιείται ο εν λόγω ρασοφόρος, κατεδικάσθη υπό της Ελληνικής Δικαιοσύνης τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022, για τα εξής αδικήματα: α) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και γ) εξύβριση.

Κατόπιν τούτων, καλούνται όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τον ως είρηται ρασοφόρο.   

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ