Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 1:03

ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΛΕΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του μητροπολίτη κοινοποίησε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Για την τύχη της παραίτησής του που ήδη βρίσκεται στα χέρια του Αρχιεπισκόπου, θα αποφασίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασής της με αφορμή την έναρξη της 166ης Συνοδικής περιόδου.

Μετά την έγκριση της παραίτησής του από τους δώδεκα μητροπολίτες της Συνόδου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας).

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για κάθε μία.

Η διαδοχή

Με βάση τις ίδιες πηγές στην σχετική αίτηση της παραίτησής του ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκλησή του ώστε να τον διαδεχθεί ο επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που είναι ο άμεσος συνεργάτης του τα τελευταία τουλάχιστον δεκατρία χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ