Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:36

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Την μητρόπολη Λεμεσού επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την μητρόπολη Λεμεσού επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Εκκλησία της Κύπρου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο και τον επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο που τον συνόδευε, ήταν ο μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Πρώτα επισκέφθηκαν ωστόσο την ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού στις παρυφές του Τροόδους, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος και οι πατέρες της μονής.

Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο, ο μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με τον πρωτοσύγκελλο και τους αρχιερατικούς επιτρόπους της μητροπόλεως, τους υποδέχτηκαν μπροστά από τον μητροπολιτικό οίκο και αμέσως μετά πορεύθηκαν με πομπή προς τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, όπου ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε την αγία τράπεζα και την εφέστιο εικόνα της Παναγίας και ευλόγησε τους παρισταμένους.

Ο μητροπολίτης Λεμεσού καλωσόρισε με εγκάρδιο τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και τη συνοδεία του στην μητρόπολη και αναφέρθηκε στην ιστορία της, η οποία αρχίζει από τους αποστολικούς χρόνους με τον πρώτο επίσκοπο Νεαπόλεως Άγιο Τυχικό μαθητή του Αποστόλου Παύλου, ενώ προσέφερε στους αρχιερείς και τους επισκόπους από ένα σετ ωμόφορα.

Ο κ. Νικήτας στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και στην ιστορία της. Σημείωσε ότι το ποίμνιό του αποτελείται από εξακόσιες χιλιάδες Ορθοδόξους, εκ των οποίων οι τριακόσιες πενήντα έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο. Μίλησε τέλος για το ποιμαντικό και λοιπό έργο που επιτελείται στη Μεγάλη Βρετανία και για τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως Αρχιεπισκοπή και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των παρισταμένων πατέρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ