Δε, 17/02/25 | 17:21

Για την μητρόπολη Καλαβρύτων δεν υπάρχει Οικουμενικό Πατριαρχείο;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπροσωπου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως!

Ο μητροπολίτης κ. Ιωσήφ εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην εξόδιο ακολουθία του εθνικού ευεργέτη, Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας όμως ανέφερε ότι “Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως”. Είναι γνώστης ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος για την αναφορά αυτή; Έγινε σκόπιμα ή διέφυγε της προσοχής του συντάκτη;

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, που τον συνέδεε στενή προσωπική φιλία με τον μακαριστό ευπατριδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ