Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 13:36

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής βραβεύτηκε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για το κοινωνικό, επιστημονικό και ποιμαντικό του έργο τιμήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην εκδήλωση «10α Βραβεία Αυτοδιοίκησης» ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την βράβευσή του στη σύντομη ομιλία του σημείωσε πως, “πίσω από τις δράσεις αυτές που γίνονται και για τις οποίες τιμάται το πρόσωπό μου βρίσκεται ένας κόσμος που με αφάνεια, με ταπείνωση, με ανιδιοτέλεια, με αυταπάρνηση, προσφέρουν τα πάντα. Ο στόχος των έργων μας δεν ήταν να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο, ούτε κάτι ευρύ, αλλά κάτι που να είναι βαθύ”.

“Δηλαδή να έχει αλήθεια, γνησιότητα, αυθεντικότητα και ποιότητα, και αυτό δεν το πέτυχα εγώ. Το έργο γίνεται από τον μοχλό, εγώ νιώθω ότι ήμουν το υπομόχλιο, χρειάζεται το υπομόχλιο, ωστόσο όμως αυτός που πρέπει να βραβευτεί είναι ο μοχλός, δηλαδή όλοι αυτοί που προανέφερα. Αυτοί έχουν κάνει το έργο”, υπογράμμισε.

“Χωρίς τους ιερείς μας εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα από τους ναούς, τα έργα που αναφέρθηκαν. Αισθάνομαι ότι πρέπει να δοθεί η τιμή σε τέτοιους ανθρώπους, που δεν φαίνονται, που είναι όμως πάρα πολύ ουσιαστικοί”, επεσήμανε ευχαριστώντας τους ιερείς και όλους τους συνεργάτες του, δηλώνοντας δημοσίως ότι, “όλα αυτά τα έργα ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς και κατά κύριο λόγο αυτοί πρέπει να τιμηθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθα εγώ εδώ”, πρόσθεσε.

“Θεωρώ ότι ένας Επίσκοπος πρέπει να έχει δύο πράγματα. Να μην ζητάει και να μην παίρνει. Να μην δέχεται ούτε οικονομικά, ούτε τιμές, ούτε βραβεία, ούτε δώρα, ούτε τίποτα. Έχει λάβει το μεγάλο δώρο το οποίο είναι η ιερωσύνη του, η Αρχιερωσύνη. Αυτό εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει και γι’ αυτό υπάρχω, όχι για να παίρνω. Υπάρχω για να δίνω, για να μοιράζομαι, για να προσφέρω”, τόνισε και ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, με τους οποίους υπήρχε και υπάρχει αρμονική συνεργασία. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ