Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 | 4:24

Την Ελλάδα και Κύπρο επισκέπτεται ο Πάπας Φραγκίσκος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την Ελλάδα επισκέπτεται το προσεχές Σάββατο ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος θα τον υποδεχθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες αναλυτικά στο ταξίδι του που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα απο 4 έως 6 Δεκεμβρίου αλλά και στην Κύπρο λίγο νωρίτερα απο 2 έως 3 Δεκεμβρίου. 

«Ετοιμάζομαι να έρθω ως προσκυνητής στις υπέροχες χώρες σας οι οποίες έχουν την ευλογία της ιστορίας, του πολιτισμού και του Ευαγγελίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του για να προσθέσει στη συνέχεια πως «έρχομαι με χαρά, στο όνομα του Ευαγγελίου και στα χνάρια των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων ιδίως των αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα. Είναι ωραίο να επιστρέφουμε στις ρίζες και είναι σημαντικό για την Εκκλησία για να ξαναβρεί τη χαρά του Ευαγγελίου. Με αυτή τη διάθεση ετοιμάζομαι για το προσκυνηματικό αυτό ταξίδι στις πηγές. Ζητώ από όλους σας να με βοηθήσετε στην προετοιμασία του με την προσευχή σας», τονίζει.

Να σημειωθεί ότι θα είναι η δεύτερη φορά που προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται τη χώρα μας. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα ήταν το 2010, του Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ