Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:41

Την Αγία Αναστασία την Πατρικία γιόρτασαν στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

H μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας εορτάστηκε, εκ μεταθέσεως, απόψε στον φερώνυμο ναό της Αγίας Αναστασίας, που βρίσκεται στο Περιστέρι, τον μοναδικό στην Ελλάδα .

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων από διάφορες ενορίες του λεκανοπεδίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον στίχο “Χαίροις Αναστασία σεμνή”.

“Με αυτόν τον χαρακτηρισμό χαιρετίζει η Εκκλησία μας την εορταζομένη Αγία Αναστασία την Πατρικία. Η ζωή της εκκλησίας μας και των Αγίων μας μας δείχνουν αυτήν την σεμνή στάση ζωής που θα πρέπει να διέπει την καθημερινότητά μας και που με την στάση ζωής και συμπεριφοράς αλλά και διαχείρισης όλων των πραγμάτων της ζωής μας θα πρέπει να είναι μια διαρκής ευχαριστία και δοξολογία στον Δωρεοδότη Θεό!

Συνέχισε λέγοντας πως “Με σεμνότητα θα πρέπει να καλλιεργούμε την σχέση μας προς τον θεό και τους άλλους, να είμαστε φιλάνθρωποι, ελεήμονες, ανθεκτικοί, άνθρωποι αγάπης και προσφοράς. Με σεμνότητα να διαχειριζόμαστε τα όποια τάλαντα μας έδωσε ο Θεός και να τα αντιπροσφέρουμε με πολύ ταπείνωση και αγάπη στον Θεό και τον πλησίον”.

Κατέληξε πως “Ο σεμνός άνθρωπος πάντοτε ελκύει την Χάρη του Θεού και γίνεται η χαρά στον κόσμο. Ο σεμνός άνθρωπος δεν είναι η εικόνα του κακομοίρη και δυστυχισμένου ανθρώπου αλλά του ταπεινού του χαρούμενου, του Αναστάσιμου, του ελπιδοφόρου, αλλά και του χριστοφόρου ανθρώπου. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Αγίας σήμερα”.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν και πάλι συγκινητική, καθώς πιστοί όλων των ηλικιών έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Αναστασίας.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς για την τιμητική τους παρουσία στον Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ