Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:09

Τηλε-εισήγηση εφημερίων από την Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως στην Μόσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Μόσχα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2016, τρεις από τους εφημερίους της εκκλησιαστικής κοινότητος Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Στην Ρωσία αυτή την ημέρα, εορτάζουν την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, με αφορμή την απελευθέρωση των Ρώσων από τους Πολωνούς στις 4 Νοεμβρίου 1612 με την βοήθεια της Παναγίας του Καζάν.

Οι κληρικοί, με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας, βρέθηκαν στο μοναστήρι της «Υπαπαντής» στο κέντρο της Μόσχας. Η μονή είναι αφιερωμένη στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Βλαδιμήρου η οποία έγινε στις 26 Αυγούστου 1395.

Στους χώρους της Μονής, στην οποία ηγουμενεύει ο Επίσκοπος Εγκοριέφσκι Τύχων, στεγάζεται Ιερατική Σχολή αλλά και τμήμα Μεταπτυχιακών σπουδών της Ανωτάτης Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής. Πρύτανης των σχολείων είναι ο Επίσκοπος Τύχων.

Στο μεταπτυχιακό τμήμα διδάσκεται το μάθημα «Ποιμαντική εμπειρία σύγχρονων κληρικών». Το διδάσκει ο ελληνομαθής πρωτοπρεσβύτερος Σέργιος Τυσκούν. Οι τρεις εφημέριοι της κοινότητος μας, παρουσιάσθηκαν στην αίθουσα διδασκαλίας και σε ένα δίωρο αναφέρθηκαν την ποιμαντική δράση της ενορίας.

Αφορμή το μαθήματος ήταν το βιβλίο «Σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή στην Ελλάδα». Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο στην Μόσχα. Το περιεχόμενο του βιβλίου συγκέντρωσε με συνεντεύξεις ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ενώ το επιμελήθηκε και μετέφρασε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σέργιος Τυσκούν.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ αφού έκανε την κεντρική εισήγηση, παρουσίασε τους συνεφημερίους του, πρωτοπρεσβυτέρους Ιωάννη Μεταξά και Λάμπρο Ξεσφύγγη, οι οποίοι και εισηγήθηκαν σχετικά με τους τομείς ενοριακής ευθύνης τους.

Οι φοιτητές υπέβαλαν ερωτήσεις ενδιάμεσα των εισηγήσεων και μετά το πέρας τους. Επικεντρώθηκαν στα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής και έλαβαν απαντήσεις χωρίς περιστροφές και προκαλύμματα.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ