Πιθανώς στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα βρεθεί στη χώρα μας ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πέντε χρόνια μετά την ιστορική κοινή επίσκεψη στο νησί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ποντίφικας πρόκειται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ καθώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει παρέμβαση για το προσφυγικό ζήτημα. Γι’ αυτό και αύριο θα βρεθούν εκεί καρδινάλιοι από το Βατικανό μαζί με στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης ώστε να προετοιμάσουν την επίσκεψη του πάπα.
Ήδη στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο νέος αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου και μητροπολίτης Νάξου-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου, στην οποία ανήκει και η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης, Ιωσήφ Πρίντεζης.