Τε, 12/06/24 | 21:07

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Τη μνήμη της αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος θα τιμήσει ο ομώνυμος ναός στην Αργυρούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στον ομώνυμο ιερό ναό στην Αργυρούπολη.

Η επίσημη έναρξη των «Εορτίων 2023» που διοργανώνει ο ιερός ναός για τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου που θα κορυφωθούν οι εορτασμοί, θα τελεστούν πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου παραμονή της εορτής στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί κατανυκτική ιερά αγρυπνία στη μνήμη της αγίας.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων πέριξ της ενορίας. Αμέσως μετά θα τελεστεί η παράκληση, ενώ η βραδιά θα κλείσει με νεανικό παραδοσιακό πανηγύρι στο αρχονταρίκι του ναού.

Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς, να προσέλθουν στις πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες, ώστε όλοι μαζί προσευχητικώς να τιμήσουν τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος αγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ