Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:26

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Για τη Φινλανδία και την Εσθονία αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα από την έδρα του για επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία και ακολούθως στην Εσθονία ανταποκρινόμενος σε επίσημες προσκλήσεις προκειμένου να προστεί των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απονομή καθεστώτος Αυτονομίας στις δύο αυτές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Φινλανδία, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελσίνκι, ενώ θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φιλλανδίας, τους Πρέσβεις της Ελλάδος και της Τουρκίας, με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας και άλλα επίσημα πρόσωπα, καθώς επίσης θα επισκεφθεί ενορίες, ιδρύματα, την κατασκήνωση της Ορθοδόξου νεολαίας στο Kaunisniemi, και το Ορθόδοξο Παρεκκλήσιο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Somainen του Ελσίνκι, όπου θα ευλογήσει τους Ορθοδόξους πιστούς.

Στον δεύτερο σταθμό της επισκέψεώς του στην Εσθονία, στην οποία θα αφιχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης θα προεξάρχει σε υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην πόλη Värska, ενώ θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας, την Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, τον Υπουργό Εξωτερικών και Υπουργό Εσωτερικών, τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος, εκπροσώπους των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών, τον Δήμαρχο του Ταλλίν και άλλα επίσημα πρόσωπα.

Επίσης θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση των Εθνικών Ταχυδρομείων της χώρας, κατά την οποία θα παρουσιαστούν αναμνηστικά γραμματόσημα για την εκατονταετηρίδα της Ορθοδόξου Αυτόνομου Εκκλησίας της Εσθονίας. Πέρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Ταλλίν, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί επίσης τις πόλεις Tartu, Värska, Valga, Pärnu, και Hiiumaa όπου θα συναντηθεί και θα ευλογήσει τον ιερό κλήρο και τους Ορθοδόξους πιστούς.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, οι Πανοσιολογιώτατοι Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Μέγας Σύγκελλος κ. Ιάκωβος, Διευθυντής του Αγγλικού Γραφείου, ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, καθώς και ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ