Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:25

Θυρανοίξια στον ιστορικό ναό Αγίου Γεωργίου Κηπούπολης Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την αναμνηση της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου μεγαλομαρτυρος Γεωργίου τίμησαν σημερα το πρωί στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στην Κηπούπολη Περιστερίου.

Στην Θεία Ευχαριστία προεξήρχε ο μητροπολίτης κ. Κλήμης συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Σπανό και άλλους ιερείς της μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου στο τέλος της Θεία Λειτουργίας τέλεσε τα θυρανοίξια του παλαιού ιστορικού ναού, κτίσμα του 1891 που βρίσκεται επάνω στην πλατεία.

Ο κ. Κλήμης τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται επί των ημερών του προκειμενου να αποχαρακτηριστεί η περιοχή ως μη δασική έκταση ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ο ναός στο Κτηματολόγιο.

Τέλος επαίνεσε τον εφημέριο του ναού π. Φιλόθεο Σπανό για τις εργασίες ανακαίνισης και ευπρεπισμού του παλαιού ναού, που αποτελούσαν ένα από τα οράματά του όταν ανέλαβε το πηδάλιο της μητροπόλεως Περιστερίου.

Από την πλευρά του ο π. Φιλόθεος Σπανός ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη προς το πρόσωπό του.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ