Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 21:02

Θυρανοίξια στην Αγία Μαρίνα Μελισσίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων τέλεσε χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού Κύριλλος.

Ο κ. Κυριλλος υπεδέχθηκε τα αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Διαμιανού, και εν συνεχεία τέλεσε προ των θυρών τον αγιασμό των θυρανοιξίων και κατόπιν τον Εσπερινό της Αποδόσεως της Αναλήψεως.

Πριν της απολυση ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Παχόγλου, προσφώνησε τον μητροπολίτη Κύριλλος, και αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων, τονίζοντας πως ” Η ενορία της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων ιδρύθηκε το 1988 με προεδρικό διάταγμα ύστερα  από παραχώρηση, της κυριάρχου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης του ως τότε Ιερού Μετοχίου της Αγίας Μαρίνης. Μέχρι τότε υπήρχε μόνο το γραφικό παλιό Εκκλησάκι, περιστοιχισμένο από τα χαρακτηριστικά ψηλά Κυπαρίσσια. η ταχεία ανάπτυξη της περιοχής όμως, δημιούργησε την αναγκή ιδρύσεως Ενορίας. Η παραχώρηση έγινε κατόπιν αιτήματος των ευσεβών χριστιανών της περιοχής.Το 2004 κατεδαφίστηκε το μικρό Εκκλησάκι καθώς δεν πληρούσε τις στατικές προϋποθέσεις και ξεκίνησε η ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού.

Ενώπιον μας υψώνεται η όμορφη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνης, Ο πρώτος Ιερός Ναός στην πόλη Μελισσίων επί της δεκαετούς και πλέον καρποφόρου Αρχιερατείας Σας. Καρπός της πρόνοιας Σας Σεβασμιότατε και της έμπρακτης πίστεως των χριστιανών της περιοχής των Μελισσίων. Αυτός ο Ναός κτίστηκε κατά την διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της διετούς πλέον πανδημίας με κόπους και θυσίες.”

Ο μητροπολίτης Κύριλλος, στην αντιφώνησή του, εξήρε το έργο που επιτελεί ο π. Νικόδημος στην Αγία Μαρίνα Μελισσίων, καθώς και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε στα δύσκολα αυτά χρόνια, ώστε να καταφέρει να αποπερατώσει, με την συμβολή και την βοήθεια των εκκλησιαστικών συμβουλίων, των δωρητών και ευγεργετών και όλων των ενοριτών, το ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ