Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 1:14

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ

Θυρανοίξια ναού και χειροθεσία τεσσάρων νέων οφφικιάλων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πόλη του Σουέζ μετέβη σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συνοδευόμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού κοινοτικού ναού Αγίας Αικατερίνης της μητροπόλεως Λεοντοπόλεως και προεξήρχε της πατριαρχικής και συνοδικής θείας λειτουργίας.

Κατά την ομιλία του ο Πατριάρχης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον ευσεβή φιλέλληνα κ. Samih Onsi Naguib Sawiris, επιχειρηματία, ο οποίος ανέλαβε την δαπάνη ανακαίνισης του εξονομασθέντος ναού, ως και προς τον μητροπολίτη Κυρήνης κ.Αθανάσιο και τον εκ Νοτίου Αφρικής φιλογενή κ. Ιωάννη Μπαλαδάκη, οι οποίοι επίσης συνέδραμαν προς τούτο εις μνημόσυνον αιώνιον των εκ της πόλεως αυτής ορμωμένων γονέων τους, προς την Σεπτή Ιεραρχία του Θρόνου, προς τον μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, ο οποίος επέβλεψε τις ανακαινιστικές εργασίες, τους παρισταμένους Κυβερνήτη της πόλεως, τον κ. Νικόλαο Γαριλίδη, Πρέσβυ της Ελλάδος, τον κ. Εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Κύπρου, τον Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παναγόπουλο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιάλων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και τους παρισταμένους Οφφικιάλους, τους εκπροσώπους των Κοινοτικών αρχών, αδελφοτήτων και συλλόγων και όλους τους προσκυνητές που προσήλθαν στο χαροποιό γεγονός από το Κάϊρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλης της Αιγύπτου.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η χειροθεσία τεσσάρων νέων οφφικιάλων του θρόνου, του κ. Γεωργίου Κορμά, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης Πειραιώς σε Άρχοντα Θησαυροφύλακα, του κ. Γεωργίου Κωνσταντινίδη, Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Δικαιοφύλακα, της κα Μαρίας Γεωργοπούλου, Διευθύντριας της Γενναδείου Βιβλιοθήκης σε Αρχόντισσα Διδασκάλισσα του Γένους και του κ. Δημητρίου Ασλανίδη, Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Ορφανοτρόφο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ