Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 19:31

Θυρανοίξια και Εσπερινός του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας στη Βάρη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιδιαίτερη κατάνυξη το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Παύλο τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος, στο συνοικισμό Χέρωμα Βάρης.

Ένα γεγονός που μέχρι χθες ήταν απλά όνειρο και μια διεκδίκηση χρόνων από τους κατοίκους της συγκεκριμένης συνοικίας, που έδιναν και δίνουν μάχη για την πλήρη αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους και τη μετατροπή του Χερώματος σε μια βιώσιμη και όμορφη γειτονιά.

Το ίδιο αίσιο τέλος είχε και ο οραματισμός και οι ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου από τα πρώτα έτη της ενθρονίσεώς του μέχρι σήμερα, ο οποίος χάρις στις δικές του ενέργειες και συστάσεις αποκαταστάθηκε η κανονική εκκλησιαστική τάξη, καθώς η ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου (που είναι λυόμενος χωρίς θεμέλια) έγινε με χορηγία του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Μαρτίνου, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου της περιοχής “Νυμφόληπτος”, και με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Εκκλησίας, αποκαταστάθηκαν οι όποιες αρχικές νομικές και οικολογικές εκκρεμότητες και μονομερείς αντικανονικές εκκλησιαστικά ενέργειες και παρεξηγήσεις.

Στην Ακολουθία των θυρανοιξίων που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος πλαισιωμένος από Ιερείς της περιοχής, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο κτήτωρ και Δωρητής του Ιερού Παρεκκλησίου και Μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Νυμφόληπτος, και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Βάρης και το συνοικισμού του Χέρωμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ