Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 10:36

Με θυμίαμα και κεριά στα χέρια οι πιστοί της Καλλιθέας στη λιτανεία της εικόνας της Μεταμορφώσεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Μεταμόρφωση Καλλιθέας. Στον Εσπερινό που τελέστηκε στον ναό της Μεταμορφώσεως στην περιοχή της Καλλιθέας και στη λιτανεία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Οι ενορίτες της περιοχής ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου σε δρόμους της ενορίας, ενώ στα μπαλκόνια και τους δρόμους πιστοί με θυμίαμα και κεριά στα χέρια έκαναν το σημείο του σταυρού βλέποντας την εικόνα να περνά έξω από το σπίτι τους.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, συνοδεύοντας την εικόνα, ευλογούσε τον λαό της Καλλιθέας, καθώς παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα.

Ο κ. Θεοδώρητος, στο λόγο του, μετέφερε την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προέτρεψε τους Χριστιανούς να νιώσουν την μεταμόρφωση του Κυρίου και να μεταφέρουν την εορταστική χαρά στα σπίτια τους.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεοδώρητο για τη λαμπρή παρουσία του στις εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλους ο μεταμορφωθείς Χριστός να είναι αρωγός στη ζωή κάθε πιστού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ