Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:29

Θηβών: Είναι άδικο να στοχοποιείται η Εκκλησία κι ένας Ιερέας της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Απάντηση σε κατηγορίες που αποδόθηκαν προς την τοπική Εκκλησία σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην Καρυά Βοιωτίας δίνει με ανακοίνωσή του ο επιχώριος μητροπολίτης Θηβών, Γεώργιος.

Σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα διαχείρισης Covid-19 είχε αναφέρει πως ο εφημέριος του χωριού όντας ασθενής με πυρετό συνέχισε να λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα τη διασπορά του κορονοϊού.

Ο μητροπολίτης Θηβών διαψεύδει ευθέως τις κατηγορίες αυτές, σημειώνοντας πως ο ιερέας μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν είχε κανένα σύμπτωμα της νόσου. Μάλιστα, η αναστάσιμη θεία λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τελέστηκε στο προαύλιο του ναού, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν και εμφάνισε χαμηλό πυρετό, σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο ιερέας έσπευσε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου μετά το θετικό rapid test απομονώθηκε άμεσα και ενημερώθηκαν τόσο η μητρόπολη όσο και η ενορία για να ξεκινήσει η απαραίτητη ιχνηλάτηση.

“Είναι άδικο για μια ακόμα φορά να στοχοποιείται η Εκκλησία κι ένας Ιερέας Της, ο οποίος όχι μόνο δεν ήταν αρνητής της μάσκας, αλλά υπέρμαχος της τήρησης των μέτρων”, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Γεώργιος.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του μητροπολίτη Θηβών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ