Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:49

ΤΕΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε διαγνωστικό έλεγχο που υπεβλήθη την Τρίτη.

Ο κ. Μακάριος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου και τέθηκε άμεσα σε αυτοαπομόνωση, για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε μήνυμά του, επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά με πατρική παράκληση και προτροπή, προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας αλλά και προς όλους τους συνανθρώπους, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ιδίως κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, που η εξάπλωση του κορονοϊού εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!

Ο κ. Μακάριος τονίζει πως κατανοεί πλήρως τις δυσμενείς επιπτώσεις και ιδίως την ψυχολογική κόπωση που έχει επιφέρει σε όλους η εξελισσόμενη δοκιμασία της πανδημίας.

«Είναι φανερό ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η νέα παραλλαγή του ιού δυστυχώς εξαπλώνεται ταχύτατα. Το γεγονός αυτό περιορίζει στο ελάχιστο τα περιθώριά μας για εφησυχασμό και καθιστά αναγκαία την ακόμα μεγαλύτερη προσήλωσή μας στους κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί».

Προσθέτει δε «για τον λόγο αυτό παρακαλώ άπαντες να εξαντλήσετε κάθε μέσο για την προστασία τη δικιά σας και των ανθρώπων του συγγενικού και κοινωνικού σας περιγύρου, περιορίζοντας όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο να προσβληθείτε και να νοσήσετε ή να μεταδώσετε τον ιό σε κάποιον άλλο», σημειώνει.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ως πνευματικός πατέρας μάλιστα απευθύνει εκ νέου προτροπή να εμβολιασθούν όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει και να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα.

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί και έχουν αποφύγει τη νοσηλεία στην εντατική και τη διασωλήνωση, διότι εμβολιάστηκαν», υπογραμμίζει επαναλαμβάνοντας, ότι δεν υπάρχουν «δογματικοί, κανονικοί και εκκλησιαστικοί λόγοι να μην εμβολιαστεί κάποιος», καταλήγει στο μήνυμά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ