Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 0:37

Θεσσαλονίκη: Τιμή στον πρωτεργάτη της Βυζαντινής Μουσικολογίας Γρηγόριο Στάθη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Παρουσία πλήθος κόσμου, αλλά απουσία του ανώτερου κλήρου της πόλης, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόριο Στάθη.

Ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής, καλωσορίζοντας τον κ. Στάθη, “της Βυζαντινής Μουσικολογίας και της Ψαλτικής Τέχνης πολύμοχθο εργάτη”, όπως τον χαρακτήρισε, δεν έκρυψε τη χαρά του για την παρουσία του τιμωμένου στη Θεολογική Σχολή, “σε μία πόλη πού γνωρίζει καλά τι σημαίνει θεολογία, πολιτισμός, λειτουργική παράδοση και ζωή”. Σε έναν χώρο, δηλαδή, όπου η προσφορά του κ. Στάθη είναι “πολύτιμη, ανεκτίμητη και μοναδική”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκαλτσής.

Στον έπαινό του προς τον κ. Στάθη ο Δρ. Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Κωνσταντινίδης μίλησε για τον “πρωτεργάτη εν Ελλάδι της Βυζαντινής Μουσικολογίας” καθώς παρέθετε τις ακαδημαϊκές σπουδές αλλά και την έμπρακτη προσφορά του τιμώμενου καθηγητή στην τέχνη και τον πολιτισμό. Τονίζοντας το μέγεθος αυτής της προσφοράς, ανέφερε πως “ποτέ άλλοτε στην ιστορία της έρευνας ένας και μόνο άνθρωπος δεν έδωσε τόσο πολλά”.

Η τιμητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Θεολογίας και το Εργαστήρι Χριστιανικής Λατρείας και Πολιτισμού της Σχολής, γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει μελοποιήσεις του τιμώμενου καθηγητή από τον βυζαντινό χορό του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τον Χορό διηύθυνε ο Δρ. Θεολογίας Πέτρος Παπαεμμανουήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ