Κυ, 27/04/25 | 14:00

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές έξω από παράσταση στην οποία ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται ως Ιησούς Χριστός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας συγκεκριμένης παράστασης.

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο για να διαμαρτυρηθούν, καθως θεώρησαν ότι προσβάλλεται το θρησκευτικό τους συναίσθημα από την αφίσα, η οποία παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή με ακάνθινο στεφάνι, χιτώνα και στα χέρια του να κρατά λεφτά.

Παρότι αρχικά η συγκέντρωση εξελισσόταν χωρίς ένταση, η κατάσταση ξέφυγε όταν ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, την ώρα που θεατές έμπαιναν στο θέατρο και να προσεγγίσουν το χώρο της παράστασης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο δεν τους το επέτρεψαν και προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων.

Φωτογραφίες: Βασίλης Βερβερίδης

Οι ηθοποιοί στο πλευρό του πρωταγωνιστή

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών πήρε θέση καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια φίμωσης της τέχνης.

Σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι θεατρικοί οργανισμοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως μηχανισμοί λογοκρισίας, αλλά ως χώροι ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ