Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:43

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Θεσσαλιώτιδος: Η σημερινή ημέρα για εμένα και για τον κάθε στοχαζόμενο άνθρωπο, είναι μία πρόκληση για την επαναβεβαίωση της πίστης στο Χριστό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο, εορτάστηκε σήμερα το πρωί, η μνήμη του αγίου αποστόλου Τιμοθέου, στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, ημέρα κατά την οποία ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, έχει τα ονομαστήριά του.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Iλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο επιχώριος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος. Από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

«Πορευόμαστε με ένα σκοπό και με ένα όραμα τη χάρη και τον αγιασμό», τόνισε ο εορτάζων μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος πριν την απόλυση προσθέτοντας πως «αυτόν δηλαδή τον οποίο ο Θεός για εμάς τους ανθρώπους προσέφερε, με το τίμιο αίμα του επάνω στο Σταύρο και αυτό το οποίο συνεχίζει η Εκκλησία να προσφέρει στους ανθρώπους για την σωτηρία τους», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη μνήμη του αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ο ιεράρχης επεσήμανε πως, «για εμένα προσωπικά αλλά και για τον κάθε στοχαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος επιθυμεί να αγωνίζεται στην ευσέβεια, είναι μία πρόκληση για την επαναβεβαίωση της πίστεώς μας στο Χριστό και όλων αυτών των δωρημάτων, που εκείνος μας προσέφερε στη ζωή μας».

Παράλληλα, ο κ. Τιμόθεος συμπλήρωσε πως, «είναι και μία πρόσκληση σε αυτό το μυστήριο της σωτηρίας μας, όπου τόσο πολύ χαρακτηριστικά και με πολύ ζωντανές ψηφίδες, ο απόστολος Παύλος διδάσκει, τον απόστολο και αγαπημένο μαθητή του Τιμόθεο, αλλά και στο πρόσωπό του όλους εμάς».

Τέλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, απευθυνόμενος προς τους αρχιερείς, έκλεισε λέγοντας, «σας ευχαριστώ θερμά για τον κόπο και την αγάπη σας, αλλά κυρίως για την ευλογία και παρουσία που προσφέρατε σήμερα σε εμάς και στον ευσεβή λαό μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Τιμόθεος δέχθηκε τις ευχές κατά τη διανομή του αντιδώρου, από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων βρισκόταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ