Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 | 8:16

ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Θεσσαλιώτιδος προς νέο πρεσβύτερο: “Σε παραδίδω στην Εκκλησία με πολλή αγάπη και εμπιστοσύνη γιατί ξέρω ποιος είσαι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος αρχιδιακόνου της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος π. Θωμά Κάια, τέλεσε σήμερα το πρωί στην Καρδίτσα, ο επιχώριος μητροπολίτης Τιμόθεος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, όπου ο κ. Τιμόθεος, προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους της μητρόπολης.

«Υπήρξες ένας πολύτιμος συνεργάτης που στάθηκες δίπλα μου από την αρχή της διακονικής σου ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον νέο πρεσβύτερο ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος για να προσθέσει πως «μέσα σε αυτά τα χρόνια αυτό που ξεχώριζε σε εσένα ήταν, οι ευαισθησίες και το ήθος σου, τα οποία εγώ στη ζωή μου δεν τα έχω ξανασυναντήσει», τόνισε ο ιεράρχης. 

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Τιμόθεος, «όλα τα παραπάνω δεν τα προσέφερες βέβαια σε εμένα αλλά στην εκκλησία. Δεν τα προσέφερες στους ανθρώπους αλλά στο Θεό», ενώ αναφερόμενος στις σκέψεις που διακατέχουν εκείνη τη στιγμή και τον ίδιο, επεσήμανε πως είναι πάρα πολλές. «Συγκινησιακές, χαρούμενες, ευλογημένες αλλά και δύσκολες, γιατί έτσι είναι τα ανθρώπινα πράγματα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αυτό που ζήτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, από τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο να χαράξει μέσα στην καρδιά του και να μείνει ανεξίτηλο είναι, «να προσπαθήσεις από τη νέα σου διακονία την οποία η Εκκλησία θα σου αναθέσει, να μην αλλάξεις και να μην αλλοιωθείς, αλλά να παραμείνεις αυτός που είσαι. Για να συνεχίσεις έτσι να πορεύεσαι στη ζωή σου, με μια συνεχή ομολογία πίστης και προσφοράς στο Θεό», κατέληξε ο κ. Τιμόθεος.

Από τη μεριά του ο π. Θωμάς, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλλαν καθοριστικά στην πνευματική του πορεία και καλλιέργησαν αυτή την ιερή κλήση, δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, τόσο για την πατρική αγάπη όσο και την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του, όλα αυτά τα χρόνια που διακόνησε κοντά του.

Στο τέλος ο κ. Τιμόθεος, θέλοντας να επιβραβεύσει τον νέο πρεσβύτερο για την έως τώρα καλή του διακονία, τον χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό, ενώ τον διόρισε και γενικό αρχιερατικό επίτροπο της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως, «η Εκκλησία σε περικόσμησε με πάρα πολλά πράγματα και πολλές δωρεές. Σε παραδίδω τώρα στην Εκκλησία με πολλή αγάπη και με πολύ εμπιστοσύνη, γιατί ξέρω ποιος είσαι», σημείωσε συγκινημένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ