Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 17:19

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ

Θεσσαλιώτιδος: “Ο Άγιος Εφραίμ μέσα από το μαρτύριό του επιβεβαίωσε την πίστη και την αγάπη του στον Χριστό (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – Αναστάσιος Βόπης Με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τελέστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς η αρχιερατική θεία λειτουργία στην ιερά μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ στο Όρος των Αμώμων στη Νέα Μάκρη.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Βίντεο: Αναστάσιος Βόπης

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον εορτή του Αγίου Εφραίμ τόνισε πως, «μετά από τόσα χρόνια ήρθε και παρουσιάστηκε για να μας επιβεβαιώσει ότι όντως η χάρις του αναστημένου Χριστού υπάρχει μέσα στην εκκλησία και οι άγιοι που είναι οι φίλοι του Θεού επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός της παρουσίας του αναστημένου Χριστού μέσα στη ζωή μας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην μακαριστή γερόντισσα Μακαρία επεσήμανε πως, «ο άγιος ήταν αυτός που κατεύθυνε την χαριτωμένη ζωή της γιατί και εκείνη μέσα από τον ασκητικό της αγώνα και τους πνευματικούς κόπους, έγινε δεκτική της θείας χάριτος, ώστε ο άγιος να αποκαλύπτεται και να την καθοδηγεί σε καιρούς που δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί και να μας δίνει έτσι τη δυνατότητα να χαρούμε από την παρουσία αυτού του ουράνιου αγίου».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο Άγιος Εφραίμ μέσα από το μαρτύριό του επιβεβαίωσε την πίστη του και την αγάπη του στον Χριστό. «Μέσα από τα πολλά του μαρτυρία, τους πόνους και την θλίψη, επιβεβαίωσε και πραγματοποίησε το δικό του Πάσχα και το δικό του πέρασμα από την φθορά στην αφθαρσία, στην ανάσταση και στην ζωή».

Ο κ. Τιμόθεος υπογράμμισε ωστόσο πως η χάρις του Θεού τον αξίωσε να γίνει ποδηγέτης πνευματικός όλων μας. «Έτσι προσέρχονται εδώ οι ευλαβείς χριστιανοί και εναποθέτουν την ελπίδα τους, τον πόνο τους, την δυσκολία τους, την πνευματική τους ανάγκη αλλά και την σωματική τους ασθένεια», διευκρινίζοντας συγχρόνως πώς ο νεοφανής αυτός άγιος, «ήρθε μέσα από τη λησμονιά και μέσα από τη λήθη του χρόνου για να μας επαναβεβαιώσει ότι ο Χριστός δεν αλλάζει αλλά αυτός που πρέπει να αλλάξει είναι ο άνθρωπος».

Ο ιεράρχης έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος, «ο αναστημένος Χριστός να γεμίζει την καρδιά μας και οι άγιοι της πίστεως να γίνονται πνευματικοί οδηγοί σε αυτό το μυστήριο τις αποκαλύψεως του Θεού μέσα μας».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς για την παρουσία τους στην πανήγυρη της μονής και σημείωσε πως, «διαχρονικά στην ζωή της εκκλησίας υπήρχαν και θα υπάρχουν άγιοι οι οποίοι θα δοξάζουν τον Θεό με την ζωή τους και θα ενδυναμώνουν τους πιστούς στην συνέχιση του αγώνα τους», κατέληξε.

Ακολούθησε λιτάνευση προς τον τόπο της ανεύρεσης των λειψάνων του αγίου και τελέστηκε δέηση στο δέντρο όπου μαρτύρησε ενώ στη συνέχεια οι αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο στην μακαριστή γερόντισσα και ηγουμένη της μονής Μακαρία, στην οποία παρουσιάστηκε ο Όσιος αποκαλύπτοντάς της τον τόπο ταφής του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ