Δε, 22/07/24 | 19:41

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Θεσσαλιώτιδος: “Να προσεύχεστε για την ελάχιστοτητά μου ώστε η διακονία μου να είναι κατά Θεόν μέχρι το τέλος της ζωής μου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του αγίου αποστόλου Τιμοθέου στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, που φέρει και το όνομα του εορταζομένου αποστόλου και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και Θήρας κ. Αμφιλόχιος.

«Να προσεύχεστε για την ελάχιστοτητά μου ώστε η διακονία μου να είναι κατά Θεόν μέχρι το τέλος της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος λίγο πριν την απόλυση και πρόσθεσε πως «να είμαι αναζητητής της συναντήσεως με το Χριστό και εναγώνια να προσπαθώ να αγωνίζομαι για αυτό. Ο Κύριος να συντροφεύει τη ζωή μου και τα διαβήματά μου και αυτή η πορεία με τον Κύριο να δημιουργεί μέσα στην καρδιά μου μετάνοια και ταπείνωση, ώστε η χάρις του Θεού να με επισκιάζει και να με χαριτώνει για να διακονώ τον ευλογημένο κλήρο και το λαό αλλά και να μετέχω στα συνοδικά όργανα της εκκλησίας μαζί με τους άλλους αρχιερείς μας ώστε να πορεύεται η ελλαδική ορθόδοξη εκκλησία», σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τους αρχιερείς, ο κ. Τιμόθεος τόνισε πως «σας ευχαριστώ για τον σωματικό και πνευματικό κόπο που καταβάλατε ώστε να βρίσκεστε σήμερα ανάμεσά μας. Πέρα από την πνευματική χαρά που μας προσφέρατε, μας αναδεικνύεται ότι ανάμεσά σας συγκαταλέγεται και εμένα τον ελάχιστο στη ζωή σας και στην αρχιερατική σας διακονία ώστε και εγώ ως ένας από εσάς να μετέχω σε αυτή τη χάρη και τη δωρεά του Θεού».

Αναφερόμενος στο κεντρικό νόημα του σημερινού ευαγγελικού αναγνώσματος, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος επεσήμανε πως «είναι το ότι ο Ζακχαίος προσπαθούσε να έχει μία προσωπική επικοινωνία και σχέση με τον Χριστό. Αυτό το οποίο θα πρέπει και ο κάθε ένας από εμάς εναγωνίως να αποζητά στη ζωή του, γιατί η προσωπική σχέση και η συνάντηση με τον Χριστό αλλοιώνει την ζωή μας και μας αλλάζει. Μας κάνει αυτό που πρέπει να είμαστε και δεν είμαστε. Μας κάνει αυτό το οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας να έχουμε και πολλές φορές το λησμονούμε και απομακρυνόμαστε, γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα να δούμε, να αντικρίζουμε αυτό το φως που ο Χριστός δίνει στη ζωή μας».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, «ο αρχιτελώνης Ζακχαίος ξέχασε αυτό που ήταν, το άφησε πίσω του και αποφάσισε να έχει μία συνάντηση με το Θεό. Όταν εμείς λίγο προσπαθούμε εκείνος έρχεται στη ζωή μας ευεργετώντας την ψυχή μας, την καρδιά μας και το νου μας. Μία συνάντηση που εναγώνια πραγματοποιήθηκε μετά από μία σπουδαία όμως αναζήτηση», συμπληρώνοντας συγχρόνως πως θα πρέπει άρα να μάθουμε στη ζωή μας να έχουμε αναζήτηση του Ιησού Χριστού. «Να τον αναζητούμε και όταν πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τον αναζητούμε η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και τότε μετά από αυτή τη συνάντηση θα υπάρξει η ομολογία, γιατί ο Χριστός θα μας φέρει σε αυτόν και γιατί τότε θα κατανοήσουμε το μεγαλείο της δόξης του Θεού, την μικρότητά μας και την αδυναμία μας», κατέληξε ο κ. Τιμόθεος.

Στο τέλος, ο ιεράρχης δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων βρισκόταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ