Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 13:25

Θεσσαλιώτιδος: Να μάθουμε να ταπεινωνόμαστε και να έχουμε ενότητα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | ΛΑΡΙΣΑ – Αναστάσιος Βόπης Την αγάπη και την ταπείνωση ως προϋπόθεση για ενότητα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, έθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Από την Λάρισα όπου τιμάται η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, αγίου Αχιλλίου, ο κ. Τιμόθεος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του αγίου Αχιλλίου τόνισε “Μας καθοδηγεί στο πως θα περάσουμε αυτή τη θύρα που λέγεται Χριστός και Εκκλησία μέσα στην ευπρέπεια και στην ταπείνωση”, ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τους πιστούς “να μάθουμε να ταπεινωνόμαστε, να αγαπάμε και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ενότητα όλων μας μέσα στο χώρο της εκκλησίας”.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προέστη ο μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και συλλειτούργησαν επίσης οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο οικείος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Τιμόθεος παίρνοντας αφορμή από το βίο του αγίου Αχιλλίου ως επισκόπου ανέφερε πως “συνταυτίστηκε με τον καλό ποιμένα τον Ιησού Χριστό και φέρει τα στίγματά του στη ζωή του αλλά και τους πόνους, τις θλίψεις, τους αγώνες τους πνευματικούς και την θυσία υπέρ του ποιμνίου του. Αυτός είναι ο καλός και πραγματικός ποιμένας.

Έτσι θα πρέπει να πορευτούμε και εμείς στη ζωή μας ώστε αυτό το οποίο ο Θεός μας έδωσε να μην το μετατρέψουμε σε όνειδος”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ο άγιος Αχίλλιος μπορεί να γίνει τύπος πιστών αλλά και τύπος κληρικών.

Στην συνέχεια τελέστηκε η επίσημη δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ