Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:13

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Θεσσαλιώτιδος: “Δυστυχώς έχουμε μάθει να προσευχόμαστε χωρίς καρδιά και χωρίς το εσωτερικό μας είναι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο ακάθιστος ύμνος αποτελεί ένα σπάνιο σε δύναμη και ομορφιά κομμάτι της εκκλησιαστικής μας ποιήσεως τόνισε το απόγευμα της παρασκευής από την Καρδίτσα ο επιχώριος μητροπολίτης Τιμόθεος όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του ακαθίστου ύμνου στον ιερό μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Όπως σημείωσε μάλιστα απευθύνεται στην παναγία μητέρα του θεού για να την τιμήσει και να την δοξάσει. «Είναι ένας ύμνος χριστολογικός που ιστορεί το γεγονός της θείας του θεού λόγου ενανθρωπήσεως», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως είναι και ένας ύμνος θεομητορικός. «Εξυμνούνται τα μεγαλεία της παρθένου Μαρίας, η καθαρότητα και η αγιότητά της και το ύψιστο προνόμιό της να γίνει μητέρα του θεού και βέβαια το θεομητορικό θαύμα της, που ανεβαίνει πιο ψηλά και από τους αγγέλους».

Παράλληλα, επεσήμανε πως για αυτό σήμερα τιμήσαμε και υμνήσαμε το ιερό της πρόσωπο. «Δοξάσαμε τα μεγαλεία της και προσπαθήσαμε να διδαχθούμε από αυτά αλλά και από τη ζωή της και ταυτόχρονα να την παρακαλέσουμε να είναι στη ζωή μας συνοδοιπόρος».

Ο κ. Τιμόθεος κατέληξε ωστόσο με την διαπίστωση πως δυστυχώς έχουμε μάθει να κινούμαστε και να προσευχόμαστε ακόμη χωρίς καρδιά και χωρίς το εσωτερικό μας είναι. «Η Παναγία όμως είναι αυτή που μπορεί να μας διδάξει πως μπορούμε να είμαστε και εμείς άνθρωποι της εσωκαταστάσεως της εσωτερικής ζωής και να μας επαναβεβαιώσει τη λύτρωσή μας από την αιώνιο κόλαση, που είναι ο κυριότερος στόχος και η μεγαλύτερη επιδίωξη όλων μας», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο ακάθιστος ύμνος μεταδόθηκε ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ