Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 21:31

Θεσπιών: “Η Παναγία είναι το κατεξοχήν πρόσωπο της χαράς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΝΦΟ

Tον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Κολωνού, παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρευρέθηκε για άλλη μια φορά στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Ελεούσας, προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό για το Γενέσιο της Θεοτόκου.

Όπως τόνισε στο κήρυγμά του “η Γέννηση της Παναγίας, όπως λέει και το απολυτίκιο της εορτής, έφερε χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και έφερε χαρά, διότι η Παναγία είναι το κατεξοχήν πρόσωπο της χαράς, καθώς διακόνησε το σχέδιο της Θείας οικονομίας, προσφέροντας τα σπλάχνα Της για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού. Τα προσωπικά γενέθλια είναι για όλους μας ένα χαρμόσυνο γεγονός, πόσο μάλλον όταν είναι για την Παναγία μας. Και ως εορτή χαράς έρχεται να μας τονίσει ότι η ζωή μας παρόλες τις λύπες και τις στενοχώριες, πρέπει να είναι ζωή χαράς και αισιοδοξίας”.

Ο κ. Συμεών επεσήμανε πως “ο Χριστός όταν ήλθε στον κόσμο, μας είπε «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε. αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω. 16:33). καί· “Δεί ὑμας διά πολλών θλίψεων εισελθείν εις τήν βασιλείαν τῶν ουρανών”. Το προσκλητήριο της χαράς λοιπόν, έχει αξία διότι είναι μια χαρά μέσα στις λύπες και τις στεναχώριες. Αυτή είναι η αληθινή χαρά, να μπορείς να χαμογελάς ακόμα και όταν όλα πηγαίνουν στραβά. Να έχεις ελπίδα και αισιοδοξία ακόμα και όταν μπροστά σου προβάλλουν βουνά. Μια τέτοια χαρά έχει όποιος έχει πίστη στην Παναγία και τους Αγίους μας”.

Τέλος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κάλεσε τους μεγαλύτερους να γαλουχούν τους μικρότερους με πίστη και ελπίδα προς τον Θεό, με χαρά και αισιοδοξία για την ζωή, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον διπλανό και να ζήσουμε τον βίο μας λέγοντας λόγια χαράς και αισιοδοξίας.

Ο κ. Συμεών που είναι και ο αρχιερατικός υπεύθυνος της ΣΤ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού, π. Κλήμη και π. Μενέλαο αλλά και την οικογένεια που φροντίζει το παρεκκλήσιο για την πρόσκληση να παραστεί για άλλη μια χρονία στην πανήγυρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ