Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 6:30

Θεσπιών: “Οι λιτανείες των Ρωμιών είναι συλλαλητήρια ειρήνης και αγάπης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στον μοναδικό ενοριακό ναό στην Ελλάδα, που βρίσκεται στον Λόφο Σκουζέ.

Απόψε τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, κατέφθασε στον ναό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Αργυρόπουλο, υπό τις επευφημίες του κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος είναι συχνός επισκέπτης και προσκυνητής, καθώς συνδέεται πνευματικά με τον συγκεκριμένο ναό.

Παρόντες επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε στο κήρυγμά του πως “το μήνυμα της ημέρας και το μήνυμα παράλληλα που στέλνει σήμερα ο άγιος Αιμιλιανός σε κάθε άνθρωπο πονεμένο και σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, είναι αυτό της ελπίδας, της συμφιλίωσης, της έκφρασης αγάπης του ενός προς τον άλλον”.

Πρόσθεσε πως “Οι λιτανείες των Ρωμιών και των ορθοδόξων είναι συλλαλητήρια ειρήνης και αγάπης, που δεν έχουν ούτε εχθρό, ούτε αντίπαλο. Κι εμείς σε λίγο θα λιτανεύσουμε τον Άγιο Αιμιλιανό για να χαρίζει αγάπη στις γειτονιές μας, ειρήνη στα σπίτια μας και υγεία στις καρδιές όλων ανεξαιρέτως. Και αυτών που πιστεύουν και σε αυτούς που δεν πιστεύουν.”

Έκλεισε λέγοντας ότι “ας αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές που τυχόν έχουμε και να γιορτάζουμε με τον διπλανό μας. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα τις καρδιάς μας και να γίνουμε ένα με τον άλλον. Να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε όραμα που να αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο. Γιατί αυτός που πιστεύει τον Χριστό, κρύβει τον δικό του πρόσωπο και φανερώνει το πρόσωπο του Χριστού».

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτανεία στα όρια της ενορίας, με τη συμμετοχή του κόσμου να δημιουργεί ένα ανθρώπινο ποτάμι. Την πομπή συνόδευσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ παιάνισαν οι μπάντες του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Αθηναίων.

Με την επιστροφή της πομπής στο ναό ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών που λάμπρυνε την λιτάνευση με την παρουσία του, τον Προέδρο της Δημοκρατίας που δεν ξεχνά την ενορία του Αγίου Αιμιλιανού καθώς και όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ