Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:03

Θεσπιών: “Ο Θεός δεν μας δοκιμάζει επειδή είναι σαδιστής και οι χριστιανοί μαζοχιστές”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάλεσμα αγάπης έκανε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από την ενορία του Αγίου Αιμιλιανού. Από τον άμβωνα του πανηγυρίζοντος ναού, έκανε κάλεσμα να αποδεχθούμε το προσκλητήριο αγάπης του Αγίου Αιμιλιανού, “να γκρεμίσουμε τα ξόανα και τα ψεύτικα είδωλα που βρίσκονται μέσα μας”.

“Όπως ο άγιος Αιμιλιανός γκρέμισε τα ξόανα των ειδολαλατρών για να στείλει μήνυμα σε μια σκληρή και αδίστακτη εξουσία, έτσι κι εμείς καλούμαστε να γκρεμίσουμε τα ξόανα που είναι μέσα μας. Αυτά που ταλαιπωρούν την ύπαρξή μας. Τέτοια ξόανα είναι η λατρεία του εαυτού μας και η ειδωλοποίηση του εγωισμού μας. Αυτά είναι τα ξόανα που πρέπει να γκρεμίσουμε για να ανοίξουμε χώρο για την αγάπη του Θεού. Γκρεμίστε την απομόνωσή σας και μην φοβάστε τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες”.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε ότι “Ο Θεός δοκίμασε τους μάρτυρες και τους βρήκε άξιους της αγάπης του. Οι καρδιές των μαρτύρων της Εκκλησίας είναι καρδιές με συνεχή πόθο και λαχτάρα για τον Θεό. Είναι πρόθυμες και δωσμένες στην αγάπη του Θεού. Τέτοια καρδιά ανοιχτή και ολότελα δωσμένη στον Θεό είχε και ο άγιος μάρτυρας Αιμιλιανός και γι αυτό γκρεμίζει τα είδωλα και τα ξόανα των ειδωολολατρών. Για να έρθει κοντά στον Θεό και να γίνει άξιος της αγάπης Του”.

Τέλος ο κ. Συμεών σημείωσε πως ” Δεν έχει ο Θεός ανάγκη από κάποιον να Τον μαρτυρήσει. Ο Θεός δοκιμάζει τις καρδιές των ανθρώπων και ψάχνει καρδιές οι οποίες τον ευαρεστούν. Ψάχνει για να ανοίξει τις φυλακισμένες καρδιές μας που είναι εγκλωβισμένες στον εγωισμό, την ιδιοτέλεια, τις μέριμνες, τα συμφέροντα και τα πάθη. Ο Θεός δεν μας δοκιμάζει επειδή του αρέσει να μας ταλαιπωρεί. Δεν μας δοκιμάζει επειδή είναι σαδιστής και οι χριστιανοί είναι μαζοχιστές. Μας δοκιμάζει γιατί θέλει να είμαστε συνειδητά μέλη του. Αυτήν την πρόσκληση καλούμαστε να αποδεχθούμε κι εμείς για να γίνουμε άξιοι της αγάπης του Θεού.”.

Ευχαρίστησε τον κόσμο που γέμισε το ναό και επαίνεσε τους ιεροψάλτες για τις όμορφες ψαλμωδίες με τις οποίες μελώδησαν την Θεία Λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ