Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:20

Θεσπιών: “Ο αληθινός χριστιανός είναι ο πιο αντισυμβατικός και αντισυστημικός άνθρωπος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Mηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες απο τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών απόψε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων .

“Σήμερα έρχονται φωνές που μας καλούν να κοιτάξουμε το βόλεμα και το συμφέρον μας. Μας καλούν να μείνουμε μακρυά από την Εκκλησία και τους ιερείς διότι μας εκμεταλλεύονται. Μας καλούν να κοιτάξουμε την πρόοδο μας και τον εκσυγκχρονισμό και να μην μείνουμε στο σκοτάδι. Είδατε ποτέ κάποιο χριστιανό να θεωρεί εμπόδιο να ζει σε περιβάλλον μη χριστιανικό; Δεν το είδαμε ποτέ. Γιατί σήμερα ακούμε κάποιους που λένε ότι δεν είναι χριστιανοί, γιατί να ενοχλούνται από την παρουσία των χριστιανών; Ή γιατί πρέπει ο χριστιανός πρέπει να είναι κλεισμένος στους τέσσερρις τοίχους του σπιτιού του; Ο χριστιανός δεν είναι μόνο για να είναι γονατιστός στο καντηλάκι του και τίποτα άλλο. Ο αληθινός χριστιανός είναι ο πιο αντισυμβατικός και αντισυστημικός άνθρωπος”.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που προεξήρχε στον πανηγυρικό εσπερινό για την εορτή των Αγίων Ακινδύνων τόνισε πως “Μια κοινωνία που επικρατεί ο νόμος του δυνατού και το μεγάλο ψάρι τρώωει το μεγάλο, δεν είναι μια κοινωνία αδελφοσύνης, ισότητας και αγάπης, αλλά είναι μια κοινωνία λίγων δυνατών και πολλών αδυνάτων. Οι Άγιοι του Θεού δεν οραματίστηκαν μια τέτοια κοινωνία, γιατί ήθελαν να φανερώνεται η Βασιλεία του Θεού”.

Αναφερόμενος στους Αγίους Ακινδύνους είπε πως “Οι άγιοι Ακίνδυνοι δεν είναι μυθικά ή φανταστικά πρόσωπα, ούτε η ιστορία και το μαρτύριό τους μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για μια ακόμη πραγματικότητα της Αλήθειας και της αγάπης του Χριστού, που πορεύεται μέσα από μαρτύριο, πόνο και θάνατο. Οι Άγιοι δεν συμβιβάζονται δεν υποχωρούν. Όχι γιατί είναι αγύριστα κεφάλια και περιέργοι άνθρωποι, αλλά γιατί είναι άνθρωποι αφοσιωμένοι και ερωτευμένοι με τον Χριστό και που η καρδιά τους πλημμυρίζει από αγάπη

Τον Επίσκοπο Θεσπιών πλαισίωσαν ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκατοντάδες πιστοί που κατέκλυσαν τον μοναδικό ενοριακό ναό των Αγίων Ακινδύνων στην Αττική.

Ο εφημέριος του ναού αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ, καλωσόρισε στην ενορία τον κ. Συμεών τονίζοντας αυτή η ενορία έχει δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και τον πόνο του απλού κόσμου. Προσέφερε τέλος στον κ. Συμεών μια εικόνα του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου που είναι προστάτης του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο για την έκπληξη και του ευχήθηκε επί των ημερών να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ