Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 21:29

Θεσπιών: “Ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί ορόσημο για τη χριστιανική εποχή και την Εκκλησία μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε αναστάσιμη και πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος στον ομώνυμο Ναό στο Χαλάνδρι.

Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών έκανε αναφορά στον μεγαλομάρτυρα Γεώργιο λέγοντας πως “εορτάζουμε σήμερα έναν Άγιο που αποτελεί ορόσημο για τη χριστιανική εποχή και την ιστορία της Εκκλησίας μας. Οικουμενικά αποδεκτό και ευλαβόντα ακόμα και από αλλοθρήσκους, σε ολόκληρο τον κόσμο. Προστάτη των φτωχών και των αδικημένων. Ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί ένα δείκτη ερμηνείας του παρελθόντος, μία σημαία του παρόντος αλλά και μία πυξίδα για το μέλλον”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Συμεών, παίρνοντας αφορμή από το δοξαστικό, τόνισε ότι “ο Άγιος Γεώργιος, όντας σπουδαίος άνθρωπος και πετυχημένος γεωργός, μας δίνει το παράδειγμα για το πως να γίνουμε και εμείς καλοί γεωργοί της ύπαρξής μας. Να κάνουμε το χωράφι της ζωής μας γόνιμο και εύφορο. Κυρίως δε, να αποβάλλουμε τις πέτρες και τα αγκάθια που κουβαλάμε μέσα μας και δεν διευκολύνουν στην ανάπτυξη της γης μας.

Ο ίδιος κατόρθωσε να απαλλάξει τον εαυτό του από οτιδήποτε τον κρατούσε δέσμιο στο παρελθόν. Απελευθερωμένος και ανεξάρτητος από κάθε αγκύλωση, αφαίρεσε τα αγκάθια που υπήρχαν στο περιβάλλον του”.

“Δεν είναι εύκολο να αφαιρέσει κανείς τα αγκάθια της προσκολλήσεως στο παρελθόν, τις συνήθειες χρόνων, τα αγκάθια της ιδοτέλειας, της φιλαυτίας και του συμφέροντος. Προϋποθέτει καλή εσωτερική προετοιμασία, με υπομονή και λεπτότητα”.

“Είναι μία πρόκληση η μνήμη των αγίων, γιατί μας δίνουν στίγματα, δείχνοντάς μας το πως να πορευθούμε στη ζωή. Δε μπορούμε να επιφέρουμε τομές σε μία κοινωνία με το να ξορκίζουμε απλώς το κακό, με ευχολόγια, κριτική ή αποστασιοποίηση. Χρειάζεται μόχθος και προσωπική εργασία για να δούμε αλλαγές στη γη της ζωής μας”.

“Ας γίνουμε και εμείς γεωργοί για τη ζωή μας. Ο Άγιος Γεώργιος κατάφερε να γίνει ένας πραγματικός μάρτυρας της Αναστάσεως”.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Συμεών χειροθέτησε στον βαθμό του πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Ιωάννη Λιακόπουλο και τον π. Ευάγγελο Βερλέκη, λέγοντας ότι “οι σταυροί δεν είναι για να κοσμούν τα άμφια ενός ιερέα. Ο αληθινός και ανεκτίμητος σταυρός βρίσκεται μέσα στην καρδιά του”.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ