Δε, 15/07/24 | 5:10

Θεσπιών: “Ο Άγιος Φανούριος να μας φανερώνει το νόημα της αληθινής ζωής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Mε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης στο Ίλιον.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και επί σειρά ετών εφημέριος του ναού, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών. Τον πλαισίωσε πλειάδα κληρικών της Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Βλαβιανός, ο οποίος τόνισε ότι “η πραγματική τιμή στον Άγιο Φανούριο είναι η μίμηση του μάρτυρος”, ενώ πρόσθεσε πως “Ό Άγιος δέχεται οποιουδήποτε τις προσφορές και τα δώρα και τα ευλογεί. Οφείλουμε κι εμείς λοιπόν που πλησιάζουμε τον Άγιο, να πάρουμε την μεγάλη απόφαση να Τον συναντήσουμε με μετάνοια και αυτό το δώρο που προσφέρουμε στον Άγιο Φανούριο να γίνει αφορμή να αλλάξουμε εσωτερικά”.

Ο Επίσκοπος κ. Συμεών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, που πάντα αυτές τις ημέρες προεδρεύει των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ ευχήθηκε με την σειρά του “Ο Άγιος Φανούριος να εμπνέει την ζωή μας, να φανερώνει το νόημα της αληθινής ζωής, ώστε να ξυπνήσουν μέσα μας τα πνευματικά αισθητήρια και ευαισθησία ποιός είναι ο αληθινός σκοπός της ζωής”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως εργάστηκαν εκατοντάδες εθελοντές, που οπως καθε χρόνο διακόνησαν αθόρυβα τον λαοφιλή Άγιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ