Θεσπιών: “Μπουχτήσαμε με την αγαπολογία. Πραγματική αγάπη μόνο η Σταυρική”

“Το θαύμα συντελείται με την χάρη του Θεού και την συνέργεια του ανθρώπου. Δεν αρκούν οι λαμπάδες, οι μεγάλοι Σταυροί και γονυκλισίες. Αυτά από μόνα τους δεν έλκουν την χάρη του Θεού. Δεν εξαγοράζεται η χάρις του Θεού”.

Στο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου και της θεραπείας του τυφλού στην Βασιλεύουσα, αναφέρθηκε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων. Το θαυμαστό αυτό γεγονός με το εκβλύζον αγίασμα που ονοματοδότησε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Συμεών τόνισε πως αυτό που έλκει την χάρη του Θεού είναι η ανυπόκριτη και ανιδιοτελής αγάπη. Όχι μόνο η αγάπη που δίνουμε στους φίλους μας και στους ευεργέτες μας, αλλά ακόμα και σε αυτούς που μας σταυρώνουν.

“Μπουχτήσαμε με την αγαπολογία. Όχι άλλο. Η πραγματική αγάπη είναι η τετρωμένη αγάπη, είναι η αγάπη που πονά. Όπως ο μετέπειτα αυτοκράτορας Λέων ο Θραξ δεν προσπέρασε τον τυφλό που είδε στον δρόμο του, από τον οποίο δεν είχε τίποτα να περιμένει και να ελπίζει, έτσι αν θέλουμε κι εμείς να έχουμε την χάρη του Θεού, οφείλουμε να δίνουμε την αγάπη μας ακόμα και σε αυτούς που θα μας δώσουν Σταυρό. Η Σταυρική αγάπη είναι η πραγματική αγάπη”.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού π. Φώτιο Καραδήμα για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πανήγυρη της ενορίας, αλλά και τον επαίνεσε για την ευταξία του ναού καθώς και για το έργο που επιτελεί από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο ναό.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας.