Δε, 15/07/24 | 5:25

Θεσπιών: “Μας απασχολεί πώς μας βλέπει ο γείτονας ή ο Θεός;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου “Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε αγωνία ποια η γνώμη των άλλων για εμάς. Ποια η γνώμη των συγγενών μας, των φίλων ή των συνεργατών. Μάλιστα έχουμε αγωνία και μετράει η γνώμη των άλλων για εμάς. Ποια όμως είναι η αγωνία για το ποια είναι η γνώμη του Χριστού για εμάς”.

Με αυτά τα λόγια ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών υπογράμμισε τη σημασία της προσωπικότητας του Ιωάννη του Προδρόμου, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πρόσθεσε πως “μας απασχολεί το ίδιο πώς μας βλέπει ο Χριστός και τι θα έλεγε για εμάς ο Χριστός αν για τον Πρόδρομο είπε ότι είναι “ο εν γεννητοίς γυναικών μείζων” δηλαδή “ο πιο μεγάλος απ’ όσους γεννήθηκαν από γυναίκα”.

Συνέχισε λέγοντας πως “μας απασχολεί πώς είμαστε απέναντί του και απέναντι στις εντολές του; Ότι ο αγαπών μου και μαθητής μου είναι αυτός που τηρεί τις εντολές μου, ή προτιμούμε τον μακαρισμό των ανθρώπων αντί του Θεού;”.

Έκλεισε επισημαίνοντας “ότι πρέπει να λαχταρούμε τον μακαρισμό του Θεού όπως έπραξε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ο οποίος δεν υπολόγισε αν αυτή η “θεοαρέσκεια” θα τον φέρει σε σύγκρουση με συστήματα, εξουσίες, τον Ηρώδη και την Ηρωδιάδα. Ήταν αφοσιωμένος σε αυτό τον πόθο. Πώς θα αρέσει στον Θεό. Γιατί όποιος αρέσει στον Θεό είναι πραγματικά ευτυχής, νικητής και ζει στην αιωνιότητα”.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιστορικό ναό των Αθηνών για να τιμήσει τον μείζονα των Προφητών και των Αγίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ