Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:05

Θεσπιών: “Αυτός ο λαός έχει μάθει να ζει με την Ανάσταση και την ελπίδα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε αναστάσιμο κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομωνυμο ναό στα Κάτω Πατήσια.

Απόψε το απόγευμα στον μεθέορτο εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών οποίος στο κήρυγμά του απηύθυνε προσκλητήριο ελπίδας και αισιοδοξίας προς το πυκνό εκκλησίασμα λέγοντας οτι “η Διακαινήσιμος εβδομάδα είναι για εμάς τους χριστιανούς η πιο λαμπρή εβδομάδα, όχι από άποψη εμπορικής ή αγοραστικής. Διότι μια χριστιανοσύνη που είναι συνεδεδεμένη με τις ανάγκες τις αγοράς είναι καταδιακσμένη σε μαρασμό και εκκοσμίκευση. Η παράδοση του χριστιανού είναι συνεδεδεμένη με το μαρτύριο, την σκλαβιά και τον διωγμό. Γι αυτό και η πίστη στην Ανάσταση δεν είναι απλά μια πίστη σε ένα δόγμα, αλλά είναι η έκφραση ενός λαού αισιόδοξου, ενός λαού που ελπίζει και που όσες δυσκολίες και βάσανα και αν αντιμετωπίζει και όσο και αν έχει προδοθεί, εκείνος θα συνεχίσει όσο υπάρχει ζωή και ιστορία να βροντοφωνάζει και να ψέλνει “Χριστός Ανέστη”

Πρόσθεσε επίσης ότι “Αυτός ο λαός έχει μάθει να ζει με την Ανάσταση, την χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία”.

Τόνισε πως “η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής που θα πραγματοποιήσουμε να γίνει με την καρδια μας ανοιχτή όπως ανοιχτή είναι και όταν Την επικαλούμαστε. Η λιτανεία δεν είναι μια κοινωνική υποχρέωση ή απλά ένα έθιμο ή μια ανάγκη αλλά μια ευχαριστία προς την Παναγία, μέσα σε ένα κόσμο απαισιοδοξίας, μέσα σε αδιέξοδα, αγωνίες και προδοσίες”.

Μαζί με την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής λιτανεύτηκε για πρώτη φορά και αντίγραφο εικόνας της Παναγίας Προυσιωτίσσης που θα τοποθετηθεί στο παρακείμενο παρεκκλήσιο του ναού που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Φώτιος Καραδήμας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη του ναού κυρίως τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τον απλό κόσμο που όλες αυτές τις ημέρες γέμισε το ναό, καταφεύγοντας στην Παναγία Μητέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ