Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 18:47

Θερμοπυλών: “Θεσμοί όπως η οικογένεια δεν καταργούνται, όσο και αν προσπαθούνε κάποιες ιδεολογίες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον άγιο ιερομάρτυρα Ελευθέριο και την μητέρα του Αγία Ανθία, τόνισε ο μητροπολίτης Θερμοπύλων κ. Ιωάννης κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον ομωνυμο ναό του Χαλανδρίου.

Μια σχέση όπως είπε “εντελώς διαφορετική από εκείνες που πρεσβεύουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Μία σχέση που γεννήθηκε και ποτίστηκε από τη διδασκαλία, το κήρυγμα του Ευαγγελίου, της βαθιάς πίστης και αφοσίωσης στο Θεό και την Εκκλησία”.

Αναφερόμενος στην Αγία Ανθία ο κ. Ιωάννης είπε ότι “Σε όλα αυτά τα στάδια της ζωής του Αγίου Ελευθερίου ήταν και εκείνη παρούσα. Η Αγία Ανθία την οποία συνεορτάζουμε μαζί με τον ιερομάρτυρα Ελευθέριο, ήταν μία μάνα που αποτέλεσε σύμβολο πίστης και αγάπης εως τις μέρες μας.”

Τονισε χαρακτηριστικά πως “Οι θεσμοί όπως είναι η οικογένεια δεν καταργούνται, όσο και αν προσπαθούνε κάποιες ιδεολογίες”, ενώ πρόσθεσε ότι “το παιδαγωγικό έργο μίας μάνας τελείται αθόρυβα μέσα στο σπίτι, χωρίς κραυγές στους δρόμους. ‘Ετσι με πολύ πίστη στο Θεό, θα γλιτώσουμε από μελλοντικές μάρτυρες μανάδες και παιδιών μαρτύρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ