Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:33

Θερμοπυλών: “Ο Τίμιος Πρόδρομος ήταν άνθρωπος της υπερβολής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στην εμβληματική προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης.

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων, όπου φυλάσσεται τεμάχιο λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, τόνισε στο κήρυγμά του ότι “Ο Τίμιος Πρόδρομος ήταν άνθρωπος της υπερβολής. Γεννήθηκε καθ’ υπερβολήν επειδή έτσι το θέλησε ο Θεός. Έζησε καθ’ υπερβολήν ασκητικά, τρώγοντας ελάχιστα και φορώντας μόνο ένα χιτώνα. Έζησε μέσα στην έρημο και αλλά και μέσα στον κόσμο, ελέγχοντας την ανηθικότητα, την αδικία και καλούσε τον κόσμο σε μετάνοια”.

Ο κ. Ιωάννης επεσήμανε πως “ακόμα και ο Χριστός πήγε στον Πρόδρομο Ιωάννη για να δείξει ότι οι πράξεις του Ιωάννη ήταν σωστές αλλά και για να διδάξει ότι μόνο μέσα από τη μετάνοια και το βάπτισμα έχουμε θέση μέσα στην Εκκλησία”.

Έκλεισε λέγοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για όσους πιστούς φέρουν το όνομα Ιωάννης αλλά και για όλους όσους γνωρίζουν για τον άγιο του οποίου φέρουν το όνομα. “Μελετήστε τον βίο του αγίου του οποίου φέρετε το όνομα και αποκτήστε μια προσωπική σχέση μαζί Του. Ο Άγιός σας, θα σας επισκέπτεται και θα είναι μαζί σας”.

Εκ μέρους των ιερέων του ναού ο προϊστάμενος π. Αντώνιος Πασσάλης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Θερμοπυλών για την παρουσία του στο ναό, ευχόμενος παράλληλα να αξιωθεί να λειτουργήσει στο νέο ναό του Αγίου Αντωνίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ