Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 0:36

Θερμοπυλών: “Η μετάνοια είναι μια πράξη καθημερινής ανάγκης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα το Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Ιωάννου στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων, όπου φυλάσσεται τεμάχιο από το ιερό λείψανό του.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Πεντέλης κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιωάννης ανέφερε ότι ο Βαπτιστής Ιωάννης αποτελεί παράδειγμα για την θεολογία. “Προετοίμασε την οδό του Κυρίου και παρουσίασε το Χριστό στη γη για το λόγο αυτό ονομάστηκε Πρόδρομος”, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως “Ο λόγος του ήταν κυρίως μετανοητικός. “Μετανοείτε. Ήγγικεν η Βασιλεία των Ουρανών”, καλούσε τους ανθρώπους σε ειλικρινή μετάνοια και τους προετοίμαζε για τη Βασιλεία του Θεού”.

Κλείνοντας, ανέφερε πως “Η μετάνοια δεν είναι μία πράξη λειτουργική για τον άνθρωπο, αλλά μία καθημερινή ανάγκη, όπως η τροφή και το νερό”.

Να μετανοήσουμε λοιπόν όχι μόνο για πράξεις που δεν έπρεπε να κάνουμε, αλλά και για να προλάβουμε όσα δεν πρέπει να γίνουν. Να προσδοκούμε τη Βασιλεία του Θεού”.

Λίγο προ της απολύσεως ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου, ευχαρίστησε εκ μέρους των ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον Μητροπολίτη κ. Ιωάννη για την παρουσία του, ενώ ευχήθηκε σύντομα να ξεκινήσουν οι πολυπόθητες διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Ναού, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ενορία, αλλά και την πραγμάτωση μίας επιθυμίας πολλών ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ