Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:36

Θεόδωρος: «Η Αφρική είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε να δείξουμε ως Πατριαρχείο Aλεξανδρείας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Πατριαρχική Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Αλεξάνδρεια, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής του Αγίου Αθανασίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Θεόδωρος απένειμε στους αποφοίτους τα πτυχία ευχόμενος στα παιδιά καλή πρόοδο στην ζωή τους. «Η Αφρική είναι το μέλλον και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε να δείξουμε ως Πατριαρχείο. Το μέλλον για την εκκλησία μας είναι η πατρίδα σας. Πολλές φορές αναφέρομαι στους στίχους, αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας. Αυτό το χώμα είναι η πατρίδα σας. Αυτά τα χώματα της Αφρικής σας γέννησαν και αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν από τα χέρια σας βοήθεια, από τα μάτια σας φως, από το στόμα σας λόγια καλά και συνετά και εμείς από εδώ θα περιμένουμε να ακούμε τα καλά σας νέα και τότε θα γονατίζουμε στον Άγιο Σάββα και θα λέμε, δόξα τω Θεώ, οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι, γιατί τίποτα δεν χάνετε σε αυτή την ζωή».

Tέλος είπε, «Σήμερα παιδιά μου σας χαιρετώ και θέλω να σας ευχηθώ να έχετε καλή πρόοδο. Δεν θα ήθελα τίποτα να ζητήσω από την αγαπώσα καρδιά σας. Μια φωνή θέλω μόνο να ακούτε. Μην ξεχνάτε το Πατριαρχείο μας, την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αυτή την ζεστή αγκαλιά που νιώσατε αυτά τα χρόνια εδώ στο Μοναστήρι μας και αυτή την αγκαλιά δώστε στους ανθρώπους που θα σας πλησιάσουνε». 

Ο κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε στο πρόσωπό του τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα και κυρίως προς το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, για την στήριξή τους και την παραχώρηση εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργεί η Ακαδημία σωστά και να δίδει εφόδια γνώσεων στους φοιτητές.

Ο Πατριάρχης, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, αλλά και τον Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε σένα Άγιε του Θεού Ταμιάθεως Γερμανέ μου, να σε ευχαριστήσω, ήσουν σαν Πατέρας στοργικός για τα παιδιά μας, πάντα γελαστός, τους δίδαξες την ευπρέπεια, να σέβονται το θυσιαστήριο και ότι η αγία Τράπεζα είναι τα Άγια των Αγίων. Μαζί και με τον Γέροντα Παύλο, σας ευχαριστούμε, γιατί διδάξατε στα παιδιά μας να τιμούνε το πρόσωπό τους, να τιμούνε την πατρίδα τους, να τιμούνε αυτά που διδάχθηκαν και σας ευχαριστούμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ