Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 20:31

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ

Θεμελίωση πολυδύναμου ιεραποστολικού κέντρου στην Τανζανία (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κατά την δεύτερη ημέρα της ιεραποστολικής επίσκεψης στην Τανζανία στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο οι ορθόδοξοι πιστοί της Αρούσας στο χώρο όπου θα χτιστεί το νέο πολυδύναμο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής.

Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ιερού ναού προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η σημερινή θεμελίωση σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για την επίτευξη ενός μεγάλου οράματος του Μακαριωτάτου για την πόλη της Αρούσας αλλά και για ολόκληρη την ανατολική Αφρική το οποίο σχεδίαζε από την ημέρα της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου. 

Το πολυδύναμο ιεραποστολικό κέντρο θα περιλαμβάνει τεχνική επαγγελματική σχολή, τυπογραφεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπαιδευτήρια, κλινική για την πρωτοβάθμια φροντίδα των κατοίκων της Περιφέρειας, χώρους φιλοξενίας κληρικών και εθελοντών της ιεραποστολής και αίθουσα σεμιναρίων.

Εμφανώς συγκινημένος για την έναρξη των εργασιών ο Μακαριώτατος  ευχήθηκε στον επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο ο Θεός να του χαρίζει δύναμη, φωτισμό και υπομονή ώστε να ολοκληρώσει αυτό το τεράστιο έργο που μόλις ξεκίνησε.

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει όλους τους ιεραποστολικούς συνδέσμους και τις αδελφότητες από την Ελλάδα που στηρίζουν το έργο της επισκοπής Αρούσας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιεραποστολική στέγη Αγίου Διονυσίου η οποία εδρεύει στην ομώνυμη ιερά μονή στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστατούντος του Μακαριωτάτου στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ