Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 1:18

Θαυμακού Ιάκωβος: “Η παρουσία των ιερών λειψάνων αποτελεί σκάνδαλο για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φιλοσοφία αυτών.”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πανηγυρικά  τελέστηκε απόψε ο Εσπερινός, για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο ιερό Ναό στην περιοχή του Παπάγου.

Της κατανυκτικής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος.

Στην ομιλία του ο κ. Ιάκωβος τόνισε την ανάγκη να γίνουμε κοινωνοί του βίου των Αγίων και συμμαθητές αυτών. “Έχουμε ανάγκη τον τρόπο ζωής τους για να παίρνουμε αποφάσεις στη δική μας ζωή” τόνισε. Επίσης με αφορμή τη σημερινή ημέρα και την ύπαρξη τεμαχίου ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον Ναό πρόσθεσε πως “Η παρουσία των ιερών λειψάνων αποτελεί σκάνδαλο για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φιλοσοφία αυτών. Τα λείψανα γίνονται μέσα ευλογίας και μεταδόσεως της χάρης του Θεού, για αυτό τα τιμούμε και τα ασπαζόμαστε. Μέσα από αυτά γινόμαστε αποδέκτες της λύσεως των προβλημάτων της ζωής μας.”

Λίγο πριν την απόλυση, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου τον κ. Ιάκωβο, τον Δήμαρχο Παπάγου κ. Ηλία Αποστολόπουλο, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ