Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:53

ΔΙΕΣΩΘΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Τέμπη: Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής καθώς τα νερά υποχωρούν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Καθώς τα νερά αποτραβιούνται κατέστη δυνατόν πρώτη μέρα χθες προσωπικό του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών μέσω της γέφυρας της Ραψάνης και της παλαιάς σιδηροδρομικής σήραγγας να φτάσει στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών και να αποτυπώσει τη ζημιά.

Η μητρόπολη Λαρίσης δημοσιεύει φωτογραφίες του Ιερού Προσκυνήματος των προσκτισμάτων, των βοηθητικών χώρων και όλων αυτών, “τα οποία υπήρχαν για να διακονούν τον πιστό λαό του Θεού που ερχόταν ώστε εκεί να βρει ειρήνη ψυχής, γαλήνη, να προσευχηθεί και να δοξάσει τον Άγιο Θεό για την όμορφη πλάση του”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη.

Παράλληλα, τονίζει πως, “η Ιερά Εικόνα της Αγίας διεσώθη. Το ίδιο και το Ιερό Λείψανο. Η προσπάθεια είναι να διασώσουμε ότι σώζεται, να αποτυπωθούν οι ζημιές και στη συνέχεια να αποφασίσουμε πως θα ενεργήσουμε ώστε το προσκύνημα να γίνει καλύτερο από ότι πριν” .

“Ήδη η ελπίδα αναδεικνύεται, καθώς μέσα στην απέραντη λάσπη του υπερχειλισμένου Πηνειού, το Αγίασμα της Αγίας αναβλύζει πεντακάθαρο νερό, γεμίζοντας μέχρι επάνω τους αύλακες του, κάτι που έχει χρόνια να γίνει. Με τη βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες της Αγίας και ανιδιοτελείς συνεργάτες προχωράμε με μόνη σκοπιμότητα την ανάδειξη της ιερότητας του χώρου και τη λειτουργική χρηστικότητα του”, καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ