Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:55

Τελέστηκαν οι χειροτονίες των βοηθών Επισκόπων για την Αρχιεπισκοπή Καναδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά από δύο αναβολες λόγω κορονοϊού (Μάρτιο και αρχές Ιουλίου), τελέστηκαν οι χειροτονίες των τριών εψηφισμένων Επισκόπων για την Αρχιεπισκοπή Καναδά.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Laval, τελέστηκε η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κεράμων κ. Νεκταρίου (Μοστράτου), ο οποίος έλαβε το όνομα Βαρθολομαίος.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έλεβε χώρα η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Πατάρων κ. Αλεξάνδρου (Σαλμά), ο οποίος έλαβε το όνομα Αθηναγόρας.

Τέλος την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Montreal τελέστηκς η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Δημητρίου (Αντωνόπουλου), ο οποίος έλαβε το όνομα Ιάκωβος.

Τις χειροτονίες τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος ο οποίος δήλωσε πανευτυχής, που η Αρχιεπισκοπή Καναδά απέκτησε τρεις αξίους βοηθούς Επισκόπους. Ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαιο λέγοντας πως “Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε σαν μια οικογένεια, ώστε η Εκκλησία μας στον Καναδά να συνεχίσει την πνευματική και υλική πρόοδό της”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ