Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 15:12

Ταμασού: Πονηρή, ύποπτη και καταστροφική η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με σκληρές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, με αφορμή την απόφαση του αρχιεπισκόπου να μνημονεύσει για πρώτη φορά τον Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Όπως τονίζει ο κ. Ησαϊας «Πονηρή διότι γνωρίζει ο Μακαριώτατος ότι δεν μπορούμε να παραβρεθούμε πλέον σε σύνοδο η οποία θα νομιμοποιήσει την απόφαση αυτή, αν πρώτα δεν ανακαλέσει. Το γνωρίζει, ξέρει τους κανόνες τις εκκλησίας, γι’ αυτό και είναι πονηρή», αναφέρει με έντονο ύφος στην κάμερα του ΡΙΚ.

Είναι ύποπτη, λέει, επειδή δύο φορές τέθηκε θέμα και αποσύρθηκε η πρόταση της αναγνώρισης και μπήκε κάτω η θέση της ουδετερότητας. Πρόσθεσε ότι είχαν διαβεβαιώσεις ότι η θέση της ουδετερότητας δίνει δυνατότητες διαμεσολάβησης από την Εκκλησία της Κύπρου χωρίς να παίρνει μέρος στη διαμάχη άλλων.

Ο κ. Ησαϊας που είναι ένας από τους συντάκτες της κοινής ανακοίνωσης των τεσσαρων επισκόπων εναντίων του προκαθημένου τους υπογραμμιζει πως «Τώρα, οι εχθροί της Εκκλησίας μάς χρωματίζουν ρωσόφιλους, αμερικανόφιλους, μας έχουν εμπλέξει σε γεωπολιτικά συμφέροντα, τα οποία δεν μας αφορούν εμάς. Εμάς μας αφορά το Ευαγγέλιο, η αλήθεια του. Εμάς μας αφορά ο καθημερινός άνθρωπος, με τα προβλήματα. Μας αφορούν χίλια δυο πράγματα που έχουν σχέση με τις αξίες της ζωής και εκεί είναι που πρέπει να δώσουμε σημασία».

Καταστροφική, γιατί η απόφαση προκαλεί σχίσμα, εφόσον ακυρώνει τον πανάρχαιο θεσμό της συνοδικότητας. και να συνέρχεται υπό καθεστώς εκβιασμού, μιας ήδη πραγματωθείσας και επιβληθείσας εκκλησιαστικής παράνομης, όπως είπε, πράξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ