Όταν ένα φάρμακο κυκλοφορεί εγκεκριμένο από τον Π.Ο.Υ. και τις ιατρικές υπηρεσίες, ποιος είμαι εγώ να το αμφισβητήσω;” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha της Κύπρου ο μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας.

Ο κ. Ησαΐας, σχολιάζοντας τη διαφωνία που εξέφρασε ο μητροπολίτης Μόρφου στην προτροπή της Συνόδου στους πιστούς να εμβολιασθούν εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήσουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους, σημείωσε πως η ένστασή του ήταν λογική διότι το εμβόλιο δεν έχει περάσει στην τρίτη φάση επικύρωσης των αποτελεσμάτων.

Ο μητροπολίτης Ησαΐας σημείωσε πως “εφόσον η επιστημονική κοινότητα μας διαβεβαιώσει πως δεν τρέχει κάτι ύποπτο ή παράνομο με τα εμβόλια και ότι αυτά θα σώσουν ζωές, τότε θα ήταν καλό ο προσωπικός ιατρός του κάθε ασθενούς να τον συμβουλεύει αν πρέπει ή αν δεν πρέπει”.

Ο κ. Ησαΐας τόνισε πως μόνο ο γιατρός είναι σε θέση να συμβουλεύσει σχετικά με το εμβόλιο. “Ούτε ο πνευματικός μου, ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος ανειδίκευτος μπορεί για ένα φάρμακο να με συμβουλεύσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: