Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:37

Τα Τρίκαλα τίμησαν τους τοπικούς αγίους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO – Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Τρίκαλα οι θρησκευτικές ακολουθίες για την εορτή της Συνάξεως των εν Τρίκκη Αγίων.

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Τρίκκης υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ιερού μητροπολιτικού ναού του αγίου Νικολάου τα σωζόμενα ιερά λείψανα των τοπικών αγίων και στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα, τον ιεροκήρυκα αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδα κληρικών.

“Η διδακτική παρουσία των αγίων μέχρι και σήμερα είναι ποικιλοτρόπως εμφανής σε όλα τα κοινωνικά πλαίσια με τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να εργασθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης και πρόσθεσε πως μέσα σε αυτά τα πλαίσια όμως, “θα πρέπει να γνωρίσουμε την δύναμη του Θεού και πώς αυτή εκφράζεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτή η δύναμη δεν είναι άλλη παρά από τη σοφία του Θεού, ενώ δύο είναι τα μεγάλα συστατικά αυτής της σοφίας, η αγάπη και η ταπεινοφροσύνη”.

Θέλοντας να στηλιτεύσει τις διάφορες οργανώσεις αλλά και όσους γεροντάδες καρπώνονται τον χώρο της Εκκλησίας για να αναδειχθούν οι ίδιοι, ο π. Αλέξιος σημείωσε πως “όλοι αυτοί μέσα από τις ανασφάλειές τους θέλουν να κατακυριεύουν τις συνειδήσεις των πιστών. Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε πως είμαστε παιδιά του Χριστού και ότι εκείνον έχουμε αρχή και αναφορά”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως για αυτό οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι μέσα στην Εκκλησία και να την προστατεύουμε.“Ειδικά αυτές τις ημέρες που πολλοί άμυαλοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της για να αναδείξουν τις αποτυχημένες τους απόψεις”, κατέληξε.

Οι εόρτιες ακολουθίες θα κορυφωθούν το πρωί της Δευτέρας, όπου τα ιερά λείψανα του αγίου Βησσαρίωνος, του αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του αγίου Αρσενίου επισκόπου Ελλασώνος, μετά από την παράκληση που θα τελεσθεί, θα αποχωρήσουν από τη μητρόπολη για να επιστρέψουν και πάλι στους ναούς και τα μοναστήρια όπου φυλάσσονται.

Να σημειωθεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων των αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ