Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 18:40

Τα Τρίκαλα τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμέτοχη πλήθους κόσμου εορτάσθηκε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα η μνήμη του νεοφανούς αγίου Καλλινίκου, μητροπολίτη Εδέσσης.

Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ήταν ο ιερός ναός του αγίου Κοσμά Αιτωλού, όπου το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή αποτμήματος από το ιερό λείψανο του αγίου Καλλινίκου, το οποίο και υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ναού, ο μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο εόρτιος εσπερινός.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τους δυο ιεράρχες. Κατά τη διάρκεια αυτού πραγματοποιήθηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου π. Σπυρίδωνα Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται στα Τρίκαλα με απόσπαση από τη μητρόπολη Τριπόλεως της Λιβύης.

Ο κ. Θεοφύλακτος, που προεξήρχε και της θείας λειτουργίας, απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο ανέφερε πως “σήμερα καλείσαι να λάβεις το δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης σε μια εποχή αντιθέσεων και σε ένα κόσμο ο οποίος μεταβάλλεται από λεπτό σε λεπτό. Σε μια κοινωνία που παραπαίει και ο θεσμός της οικογένειας τείνει να διαλυθεί εξ ολοκλήρου. Για αυτό και η σημερινή κοινωνία θέλει τους ιερείς αφοσιωμένους μέρα και νύχτα να μεριμνούν για το ποίμνιό τους”.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Τριπόλεως σημείωσε πως “η πορεία του ιερέως δεν είναι ούτε χλιδή ούτε ραστώνη αλλά είναι μια διαρκής θυσία που θα αποβλέπει προς τον εσταυρωμένο από τον οποίο θα παίρνει δύναμη, κουράγιο και θα αντλεί πνευματική ενθάρρυνση”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, παίρνοντας αφορμή από τη μεγάλη δοκιμασία που περνά η χώρα μας εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας, διάβασε ειδική δέηση προς τον Κύριο για την κατάπαυση της φωτιάς.

Στο τέλος ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές όλων των πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν από κοντά το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και να αναφωνήσουν το «Άξιος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ