Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 4:09

ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ

Τα Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην ακολουθία των μεγάλων ωρών, του μεγάλου εσπερινού και την θεία λειτουργία χοροστάτησε την Πέμπτη στον ιερό πατριαρχικό ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Αφρικής κ. Θεόδωρος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κατά την δεσποτική εορτή των Θεοφανείων ο κ. Θεόδωρος προεξήρχε της θείας λειτουργίας και της ακολουθίας του μέγα αγιασμού, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ως και του μητροπολίτου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, Προϊσταμένου της προειρημένης Πατριαρχικής Μονής, στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μεγάλης Πόλεως, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Κοτσιώνη Αθανασίου, εκπροσώπων της χώρας, της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, ελληνικών συλλόγων και φορέων και πλήθους χριστιανών.

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης, ο κλήρος, οι αρχές και οι πιστοί μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (Ε.Ν.Ο.Α.), όπου ἐλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού των υδάτων. Πέντε ελληνόπουλα έπεσαν στα παγωμένα νερά της θαλάσσης για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Προς αυτά ο Μακαριώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευλογίες.

Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιττα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη την Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Α. κα Λιλίκα Θλιβίτου και τα μέλη του ΔΣ για την πολυσχιδή δράση τους, αναφέρθηκε στην συνύπαρξη των χωρών της ανατολικής Μεσογείου και την επιτακτική ανάγκη της επικράτησης της ειρηνικής γειτονίας, της αλληλεγγύης και της αρμονικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι «η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει η θάλασσα που πάντοτε θα ενώνει τους λαούς γύρω της σε μία διαλογική και εποικοδομητική συνύπαρξη. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως “υδάτινο τείχος” διαίρεσης και απομονώσεως μεταξύ τους».

Φωτογραφίες Γρηγορίου Χαλιακοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ