Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:17

Τα παιδιά της Ρούμελης έδειξαν τον δρόμο για το μέλλον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ύμνους προς την Παναγία και παραδοσιακά ρουμελιώτικά τραγούδια η μητρόπολη Φθιώτιδος τίμησε σε ειδική εκδήλωση την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν σχεδιασμένη για να αποτελέσει μια όμορφη παραδοσιακή γιορτή για όλη την Φθιώτιδα, όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν ύμνοι για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ακούστηκαν παραδοσιακά ρουμελιώτικά τραγούδια καθώς και άλλα τραγούδια από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, που έψαλαν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Την εκδήλωση έκλεισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από το κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου, ο οποίος αφού επαίνεσε τους συντελεστές της εκδήλωσης, τόνισε ότι η πυξίδα για ένα λαμπρόν και ελπιδοφόρο μέλλον είναι η πίστη του Χριστού και η αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας.

“Μπορούμε όμως να γιορτάζουμε το μέλλον μας εφόσον ακολουθήσουμε στα χνάρια, που μας χάραξαν οι ήρωες και οι ηρωίδες του 1821, εφόσον πορευθούμε πάντα με του Χριστού την πίστη και με την αγάπη για την ελευθερία της πατρίδος. Αυτά τα δύο μπορούν να αποτελούν την πυξίδα μας κι οφείλουν να αποτελούν την πυξίδα μας για να έχουμε μέλλον, όχι ένα μέλλον μιας απλής επιβίωσης, αλλά ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα μας για τον καθένα ξεχωριστά”.

Αναφερόμενος στον ήρωα της Ρούμελης, τον Αθανάσιο Διάκο υπογράμμισε πως: “Ασφαλώς για εμάς τα παιδιά της Ρούμελης ο Αθανάσιος Διάκος αποτελεί όχι απλώς τον ήρωα μας, αποτελεί όχι απλώς ένα σύμβολο για όλους εμάς, αλλά είναι ένας διαχρονικός ηγέτης, ένας κληρικός, ένας μάρτυρας της πατρίδας, κι ένας ήρωας της πίστεως, ένας ήρωας της πίστεως κι ένας μάρτυρας της πίστεως, ένα πρόσωπο το οποίο υπέγραψε με το αίμα του τον Ευαγγελισμό της πατρίδας, την πίστη στον Χριστό, την αγάπη του στο Γένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ