Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:53

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Τα λείψανα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη θα υποδεχθεί ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα ιερά λείψανα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι κάτοικοι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής τα οποία θα φιλοξενηθούν στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού των αγίων από 19 έως 24 Μαΐου.  

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του ιερού ναού και αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και της παρακλήσεως προς τιμήν των αγίων. Το βράδυ ωστόσο στις 9 θα τελεστεί το ιερό απόδειπνο.

Το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου, θα τελεστεί θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 7 παραμονή της εορτής των αγίων, ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και το βράδυ στις 10 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 7 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ Ιγνατίου. Το απόγευμα στις 6:30 ο μεθέορτος εσπερινός, η ιερά παράκληση προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 9 το βράδυ το ιερό απόδειπνο.

Την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία, στις 12 το μεσημέρι ιερά παράκληση προς τιμήν των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 9 το βράδυ το ιερό απόδειπνο. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης στις 9 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Τέλος, την Τετάρτη 24 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία, στις 11 η παράκληση προς τιμήν των αγίων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση των λειψάνων και η λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα παραμένει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

Σημειώνεται, ότι η ενορία στα πλαίσια των φετινών εορτασμών της διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, τα έσοδα των οποίων θα ενισχύσουν τα έργα και τα συσσίτια του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ